Maatregelen tegen verspreiding Corona

Zopas heeft de bevoegde Vlaamse Minister van mobiliteit, Lydia Peeters, aan de rijscholen toelating gegeven om vanaf 11 mei 2020 de rijopleiding terug op te starten. Dit kan echter alleen gebeuren mits het opvolgen van uniforme maatregelen die samen met de rijscholen zijn uitgewerkt en ook verplicht!

Welke veiligheidsmaatregelen neemt Rijschool Hendriks.

Voor elke categorie van opleiding zijn aangepaste maatregelen uitgewerkt. Deze zullen bij elke afspraak aan iedere leerling overgemaakt worden.
De voornaamste maatregelen zijn de volgende:

  • Omdat tijdens de praktijk lessen de afstand van 1,5 meter niet kan aangehouden worden, is elke leerling verplicht een mondmasker te dragen tijdens de volledige les. Iedere leerling moet hiervoor zijn eigen mondmasker meebrengen.
  • Voor elke les moet iedereen de handen wassen of de handen ontsmetten.  Dit zal door de rijschool voorzien worden.
  • Na elke les zal het voertuig worden ontsmet en zal het voertuig zo lang mogelijk worden verlucht.
  • Cash betalingen zijn verboden, alleen elektronisch betalingen of via overschrijving zijn toegelaten. Hierdoor moeten de lessen op voorhand via overschrijving betaald worden.


Wanneer gaan we opnieuw van start!

  • Vanaf 4 mei zijn we gestart om alle leerlingen die reeds ingeschreven waren te contacteren om nieuwe afspraken te maken. Omdat we heel wat leerlingen moeten contacteren, kan het iets langer duren maar we zullen jullie zeker contacteren.
  • Vanaf 11 mei kunnen we de deuren van onze rijschool terug openen en kunnen de opleidingen hervatten. Ook zijn we terug telefonisch te bereiken.
    Vanaf 18 mei mogen er opnieuw theorie- en praktijkexamens afgelegd op het examencentrum met uitzondering van praktijkexamens cat. B/BE.
    Vanaf 25 mei kunnen er opnieuw examens voor categorie B en BE afgelegd worden.