Vormingsmoment

Voor begeleider

Het vormingsmoment voor begeleiders is een opleiding van 3 uur met praktische tips om de kandidaat-bestuurder op een veilige en correcte manier te begeleiden bij het leren rijden. Tijdens deze opleiding zullen we uitleg geven over de rol van de begeleider, tips geven, wat mag wel en wat mag niet, hoe best het praktijkexamen voorbereiden.  Daarnaast is er een opfrissing van de wegcode voorzien.

Het vormingsmoment is vanaf 1 maart 2024 verplicht voor alle begeleiders van kandidaat-bestuurders die kiezen voor het voorlopig rijbewijs met begeleider (M36 of M12).

Vanaf midden februari zal u zich via onze website kunnen inschrijven voor het vormingsmoment.

Voorwaarden

  • Iedere begeleider moet het vormingsmoment gevolgd hebben.

  • Eén van de begeleiders moet het vormingsmoment minstens 5 maanden vóór het praktijkexamen van de kandidaat-bestuurder gevolgd hebben. Dit zal gecontroleerd worden door het examencentrum vóór het examen.

Uw deelname aan het vormingsmoment blijft 10 jaar geldig. Na deelname ontvangt u van ons een attest. Uw deelname wordt ook geregistreerd in de databank van de Vlaamse overheid en u kan dit raadplegen in uw burgerprofiel.

Volgde u het vormingsmoment voor begeleiders reeds tussen 1 oktober 2017 en 12 maart 2020? Dan moet u dit niet meer opnieuw volgen. Op de dag van het examen moet u het papieren begeleidersattest dat u toen ontving wel kunnen voorleggen. Als u het vormingsmoment aan onze rijschool volgde, kan u een duplicaat aanvragen.

Alle informatie over het vormingsmoment voor begeleiders kan u vinden op de website van het Departement Mobiliteit en openbare werken van de Vlaamse overheid.

 

Vormingsmoment

Hoe volgen?

U kan het vormingsmoment online volgen of klassikaal in één van onze vestigingen.

Voor de lessen in één van onze vestigingen kan u zich inschrijven via deze website.

De online-opleiding is een ‘live opleiding’ (geen opname) via de computer op een op voorhand vastgelegd tijdstip. Uw microfoon en camera moeten gedurende de volledige opleiding aan staan. U kan tijdens de opleiding steeds vragen stellen aan de instructeur.

Voor zowel de klassikale opleiding als de online-opleiding moet u zich aan- en afmelden op het platform van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. De instructeur zal voor de start van de opleiding die nodige uitleg geven.

Na inschrijving ontvangt u een bevestigsmail. Indien u deze niet ontvangen heeft gelieve ons te contacteren.

(De online opleiding is voorlopig nog niet mogelijk.)

Vormingsmoment in ons kantoor
€ 20
  • Opleiding in ons kantoor
  • Praktische tips voor de begeleider
Vormingsmoment Online
€ 20
  • Praktische tips voor de begeleider
  • (Digitale) online opleiding
  • Live opleiding