Subsidies
Voor bedrijven en organisaties zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. Rijschool Hendriks is door meerdere instanties erkend als opleidingsverstrekker waardoor een rijopleiding heel wat goedkoper kan worden.
KMO-portefeuille
Rijschool Hendriks is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut. Heb je medewerkers die hun rijbewijs willen behalen? Vraag dan zeker online subsidies aan via www.kmoportefeuille.be.
Vanaf 1 april 2016 wordt de KMO-portefeuille, de subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid ter ondersteuning van KMO's, vereenvoudigd. Wat verandert er concreet qua subsidie voor opleidingen?
- Vanaf 1 januari 2020 is het plafondbedrag 7500 euro voor alle KMO's.
- Het percentage van de steun voor kleine ondernemingen is 30% en voor de middelgrote ondernemingen is dit 20%.
- Of u een kleine of middelgrote onderneming bent, hangt af van het aantal werknemers, omzet en/of balanstotaal.
Vormelek
Voor werknemers uit de de elektrotechnische sector die hun rijbewijs BE, C of CE willen behalen, betaalt Vormelek een groot deel van de opleiding.
Fonds voor vakopleidingen in de bouwnijverheid
Ondernemingen die actief zijn in de bouwsector (woning- en industriebouw, burgerlijke bouwkunde en wegenwerken) genieten bijzondere voorwaarden als ze hun medewerkers een rijopleiding voor vrachtwagen en BE laten volgen. Daarnaast betaalt het Fonds ook het loon van de werknemer.
IPV: opleidingsadviseur voor de voedingsindustrie
Bedrijven uit voedingsnijverheid PC 118 (arbeiders) en PC 220 (bedienden) genieten subsidies als ze hun medewerkers een rijopleiding categorie BE, C of CE laten volgen. Daarnaast wordt er ook voorzien in een financiële tussenkomst voor nascholing vakbekwaamheid. Interesse? Contacteer je IPV-adviseur.